06 - 48 42 93 21 info@huisvoorhelderheid.nl

Meer over mij

 

Op deze pagina geef ik feitelijke informatie over mijn werkervaring en mijn opleidingen. Daarnaast laat ik op de pagina Fotografie wat meer van mezelf zien aan de hand van een aantal foto’s die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.

Werken en leren

Huis voor Helderheid is ontstaan na meer dan 25 jaar werken in verschillende not-for-profit organisaties. Hierbij is bij mij het zwaartepunt door de jaren heen steeds meer verschoven van aandacht voor de organisatie naar aandacht voor de mensen die de organisatie tot leven brengen. Een korte chronologie:

Van 1993 tot 2007 heb ik gewerkt als bedrijfskundig adviseur en projectleider bij een groot algemeen ziekenhuis. Hier heb ik veel geleerd over goed organiseren. Ik heb ook veel gezien van de verschillende manieren waarop mensen hun functie invulling geven.

Vervolgens ben ik bij het ministerie voor Justitie en Veiligheid gaan werken, in een TBS-kliniek als organisatieadviseur. Het is heel verfrissend en verrijkend geweest om te werken in een andere cultuur, met andere processen en een heel bijzondere doelgroep.

In 2008 heb ik bij SIOO een opleiding veranderkunde gevolgd. Dit was bijzonder inspirerend en betekende ook een verschuiving in zwaartepunt: Waar de bedrijfskunde in het ziekenhuis vooral over de ‘harde’ kant van de organisatie ging (strategieën, structuren en systemen) bracht SIOO ook de aandacht in voor de ‘zachte’ kant, de mensen die de organisatie vormen.

Na de TBS-kliniek kreeg ik in 2017 de mogelijkheid om mijn eerste ervaring op te doen in het onderwijs: ik heb ruim een jaar gewerkt als projectleider in een ROC. Weer een heel andere ervaring in een ander werkveld, met weer een andere cultuur en andere kwaliteiten.

 

Vóórdat ik bij het ROC aan de slag ging had ik al besloten dat ik het coachvak wilde leren. Mijn interesse was door de jaren heen steeds meer gegroeid in de mensen die ik ontmoette, in het werk en ook erbuiten: Wie zijn ze? Wat drijft hen? Hoe kan ik mij tot hen verhouden zodat wij goed samen kunnen zijn en samen kunnen werken?

In 2016 ben ik daarom gestart met een tweejarige opleiding tot Master Coach bij Europees Instituut De Baak 

Najaar 2018 ben ik in het register van beroepsorganisatie StiR opgenomen als Erkend Coach. Deze periode heb ik ook Huis voor Helderheid opgericht. Persoonlijk zie ik mijn coachvak als een prima uitbreiding van mijn werkmogelijkheden, alles wat ik voor het coachen geleerd heb vormt een verrijking van mijn leven.

2019 is voor mij een tussenjaar geweest, ik heb dit jaar gewerkt bij een penitentiaire inrichting in Twente als organisatiecoach. Aansluitend ben ik begin 2020 gestart bij het Opleidingsinstituut van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Als senior beleidsadviseur werk ik aan meerdere ontwikkelprojecten voor het OI. Daarnaast ben ik ook lid geworden van de coachpool van het ministerie, de coachpool J&V.

Mijn volledige LinkedIn-profiel kan je hier bekijken.